Sapphire Radeon RX 580 "Pulse OC"

Redna cena: 230,19€
Spletna cena: 213,15€
Prihranek: 17,04€
Natisni
cart
Garancija: 24 mesecev

EAN : 4895106281905

Tehnični podatki:
Procesor:Radeon RX 580
Frekvenca grafičnega procesorja:1366 MHz
Frekvenca pomnilnika:8000 MHz
Tip pomnilnika:GDDR 5
Količina pomnilnika:8192 MB
Vodilo:256 bitno
Microsoft DirectX:12
OpenGL:4.5
Tehnologija izdelave (v µm):0.014
Število procesorskih enot:2304
Priključek:PCI-Express™ 16x

AMD CrossFireX™ AMD® HD3D™ Overclocked

Opis:

Grafična kartica Sapphire Radeon RX 580 GDDR 8GB Special Edition je prvi predstavnik revolucionarne AMDjeve grafične arhitekture Polaris, ki je narejena v novem proizvodnemu procesu, 14 nanometerskemu FinFet. Sapphire prihaja s še izboljšanim hlajenjem in dodatno povišanimi frekvencami! Novi proizvodni proces poleg višje zmogljivosti prinaša nižjo porabo električne energije. Revolucionarne nove tehnologije prinašajo pripravljenost na prihodnost iger ter virtualno resničnost v dostopnejši cenovni razred. Special Edition različica prihaja s povišanimi frekvencami in posebno oblikovanim hladilnikom in backplatom v kovinsko modri barvi, osvetljenih z modrimi LED ventilatorji.

SAPPHIRE Dual-X hladilnik prihaja z dvema velikima in tihima ventilatorjema, dvema 8mm in dvema 6 mm toplotnima cevkama ter napredni obliki radiatorja. Ventilatorja usvtarjata velik zračni pretok in odlična pokritost hladilnika zmanjšuje hrup v primerjavi s standardnimi rešitvami. Poskrbljeno je tudi za hlajenje VRM in MOSFET dela. Backplate preprečuje ukrivitev kartice in doda k atraktivnemu videzu.

Radeon Chill je inteligentna funkcija za Radeon grafične kartice, ki dinamično regulira število slik na sekundo glede na gibanje v igri. Če je potrebno ponuja polno moč grafične kartice, ko se gibanje umiri, Radeon Chill zniža frekvence in tako prihrani na energiji ter niža temperature. Tako zniža povprečno temperaturo jedra za 13% in porabi do 31% manj energije.

Tehnologije za prihodnost z DirectX 12 in Vulkan! Polaris arhitektura zagotavlja odločno delovanje v današnjih igrah zahvaljujoč asinhroim senčilnikom in naprednem geometrijskem pogonu. RX 580 je pripravljena na poganjanje popolnoma novih HDR zaslonov, vsebin in prihodnosti iger. HDR široko izboljša barvni razpon slik in kontrastna razmerja!

Z AMD Polaris arhitekturo lahko igrate najnovejše naslove in najbolj priljubljene igre in doživite nov nivo globine digitalnega sveta z premium virtualno resničnostjo, ki jo poganja AMD Liquid VR tehnologija. Dva HDMI priključka omogočata priklop tako VR očal kot monitorja.

Dodatne lastnosti grafične kartice:
Grafični procesor: Radeon RX 580
Jedro: Polaris GCN 4. generacije
Grafični pomnilnik: 8GB GDDR5
Takt procesorja: 1366 MHz
Takt pomnilnika: 2000 MHz (GDDR5 8000MHz)
Vodilo: PCI Express 3.0
Število procesorskih enot: 2304
Pomnilniško vodilo: 256 bit
Podpira: do 5 monitorjev naenkrat, DirectX 12, Radeon Chill, Freesync, eSport ready, Vulkan, Relive Capture
Hladilnik: dvorežni Dual-X z dvema ventilatorjema
Dodatno napajanje: 1x 8pin PCI express
Dimenzije: 230 X 125 X 40 mm

Lastnosti grafičnega procesorja
AMD CrossFireX™
AMD Avivo ™ HD Technology
AMD Eyefinity Technology
AMD HD3D™ technology
AMD PowerTune™ Technology
AMD ZeroCore technology
AMD Mantle
AMD Freesync™ Technology
AMD Vulkan™
AMD Radeon VR Ready
Lastnosti
Display Port 1.4
Display Port 1.4
DVI-D
HDMI
HDMI